Седмица на бюджетните продукти 6: Catrice Demi Matt


Здравейте и добре дошли в шестата седмица, посветена на бюджетни продукти.
Днес ще Ви разкажа повече за новата серия червила на Catrice - Demi Matt.

Серията се състои от десет цвята, като в този пост ще намерите снимки на 8 от тях - цветовете 010, 020, 030, 050, 060, 070, 080 и 090.





Червилата имат красива, изчистена гилза, като номерът на всяко червило е отбелязано с етикет, чийто цвят кореспондира на цвета на самото червило.

Catrice Demi Matt са на цена 8,20 лв. и съдържат 4 гр. продукт. Серията вече е заредена в Дрогерии Лили.


Червилата Catrice Demi Matt ме очароваха още от първата проба. Пигментът е много силен и само с едно минаване по устните, те са покрити с плътен и наситен цвят. Самата форма на червилото поради заострения си връх, е много удобна за прецизното нанасяне на цвета. 

Трайността на Demi Matt също е впечатляваща. Без консумация на храна, червилата издържат цял ден. Когато се храня, червилото се изтрива в основата на устните, но чрез леко подновяване цветът отново изглежда перфектно.

Финишът на червилата е матов, но много приятен, свеж мат, а не сух. При допир/целувки, червилото се трансферира почти незабележимо.

Формулата на Demi Matt е изключително лека и комфортна. Червилата не изсушават устните ми, не тежат и не се усещат дори и след часове носене.

Цветовата селекция на серията ми допада изключително много. Всеки един от цветовете има многобройни приложения в различни грим-визии и покрива голям спектър от възможни комбинации.

Ако мога да отбележа един минус, за мен това е ароматът им, който не намирам за приятен.

Може би помните, че друга серия на марката - Ultimate Matt, е моя любима от мига на лансирането си. Лично за мен беше доста интересно да разбера по какво си приличат и по какво се различават Ultimate Matt и Demi Matt. И при двете серии пигментираността и трайността са много високи. Ultimate Matt имат малко по-суха текстура, докато при Demi Matt тя наподобява по-скоро балсам. Това може би се дължи на добавените в състава масло от авокадо и маслина. Формулата на Demi Matt е осезаемо по-лека от тази на Ultimate Matt.

Когато излезна серията Ultimate Matt, за мен тя беше абсолютен шедьовър не само в класа си, но и въобще в света на червилата. Сега, когато имам за сравнение и серията Demi Matt, бих казала, че именно новата е по-добра и ако Вие сте пред избор от коя серия да закупите цвят, то препоръчвам именно Demi Matt.

От ляво на дясно: 010, 020, 030, 050

010

020

030

050

От ляво на дясно: 010, 020, 030, 050

От ляво на дясно: 060, 070, 080, 090

060

070

080

090

От ляво на дясно: 060, 070, 080, 090
Беше ми интересно да сравня доколко се припокриват цветовете в Demi Matt и Ultimate Matt. Сравних няколко цвята, които изглеждат близки, но реално дублираща прилика има само в червените цветове.

Catrice Ultimate Matt 30 VS Catrice Demi Matt 060

Catrice Ultimate Matt 040 VS Catrice Demi Matt 080

Catrice Ultimate Matt 070 VS Catrice Demi Matt 030

Catrice Ultimate Matt 090 VS Catrice Demi Matt 090

Catrice Ultimate Matt 010 VS Catrice Demi Matt 010

Catrice Ultimate Matt 080 VS Catrice Demi Matt 020
Поздравления за Catrice и тяхното ново предложение. За мен серията Demi Matt е наистина впечатляваща (особено за цената си). Ще се радвам да ми споделите и Вашето мнение ако пробвате някой цвят от тази колекция.



Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up