Guerlain Creme de Beaute & Guerlain Eau de Beaute - новите ми фаворити в почистването на лицето

Guerlain Eau de Beaute

Както споменах в поста за "7 съвета за по-хубава кожа" (може да го прочетете ТУК), отличното почистване на кожата е особено важно за нейното състояние. Като човек, който използва сравнително много грим, аз стриктно спазвам това правило и постоянно съм в търсене на все по-хубави и отличаващи се в категорията си продукти. Именно за два такива ще Ви разкажа днес.



* Guerlain Crème de Beauté


Кремът за почистване на грим е в разфасовка от 200мл. и цена от 132лв. Може да го намерите в магазини Нотос, Бюти Зоун и Дъглас.

Guerlain Crème de Beauté е с красива и масивна опаковка. Истинско уводолствие е когато всяка вечер я отварям. Казвам Ви го съвсем честно. Може би дори звучи странно, но гледайки изпипаната кутийка, получавам допълнителна удовлетвореност от продукта и почти забравям за трудната му за преглъщане цена. Crème de Beauté е придружен от малка шпатула, която подпомага съдържанието му да се пази чисто при употреба.


Самият крем има много гъста консистенция и невероятно лек, като за Guerlain, аромат. Crème de Beauté се отличава с голяма икономичност и дори след толкова седмици почти ежедневна употреба, количество в бурканчето е намаляло съвсем малко.

Как го използвам аз - първо минавам лицето с мокра кърпичка, напоена с домашен лосион за почистване на грим. След това нанасям щедро Crème de Beauté върху лицето и го втривам хубаво в кожата. Кремът за почистване на Guerlain не се пени! След това избърсвам лицето с гъбичка, която премахва остатъците от крема и изплаквам. Използвам Crème de Beauté само за кожата на лицето и шията, не премахвам грима от очите с него! Резултатът е идеално почистена кожа, свежа, без никакво опъване или усещане за сухота дори и когато имам раздразнена или наранена кожа! Според мен продуктът би бил подходящ за всички типове кожа, но разбира се - хубаво е първо да се изпробва!

Предполагам си мислите - Защо да купувам толкова скъп продукт за премахване на грим, ако преди това трябва да използвам друг? Пак споменавам - аз използвам много грим. Каквото е измислила козметичната индустрия - то е на лицето ми. Няма продукт, който от раз може да премахне всичко това. Аз съм си изградила няколко степенна система на почистване на лицето (за която също подготвям пост), именно защото един продукт не може да направи това, от което имам нужда. Ако Вие обаче (или аз, когато съм в такова настроение) използвате нормално количество продукт - бб/лек фдт/пудра, руж, хайлайтър дори, Crème de Beauté ще се справи идеално и ще Ви бъде напълно достатъчен.

Guerlain Eau de Beaute
Горе - съставът на Creme de Beaute, долу - съставът на Eau de Beaute
Crème de Beauté не е незаменим продукт, но е безкрайно добър по начина, по който го използвам, и освен удоволствие, носи на кожата ми и по-добър вид и по-малко неприятни изненади под формата на черни точки и несъвършенства.

След почистване с Crème de Beauté, кожата ми е свежа, мека и напълно почистена, като това най-добре се доказва от абсолютно белия тампон за лице, който би показал всяка една мръсотия. Освен това, във времето, от което използвам Guerlain Crème de Beauté, състоянието на кожата ми се подобри видимо и действително несъвършенствата, с които трябва да се боря, намаляха значително.


* Guerlain Eau de Beauté


Eau de Beauté е мицеларна вода, допълваща и завършваща процедурата по почистване на кожата.

Размерът на водата е 200мл., а цената (по спомен) 94лв. Опаковката представлява шишенце с помпичка. Guerlain Eau de Beauté може да се закупи от всеки магазин, предлагащ марката.

Честно казано, много се чудих дали да си купя и мицеларната вода на Guerlain. Цената от над 90 лева за (просто) мицеларна вода ми дойде наистина в повече. По време на едно от намаленията на Sephora реших да я взема, с надеждата да не е пълна загуба на пари. Радвам се, че доверието ми беше оправдано.


Eau de Beauté използвам като довършителен елемент в почистването на лицето ми. Нанасям я върху памучен тампон и обтривам лицето си с него. Тампончето винаги се оказва чисто, което задължително води до усмивка от моя страна - свършила съм си добре работата :)

Eau de Beauté ме впечатли най-вече заради наистина интересното си усещане върху лицето. Използвала съм сравнително много видове мицеларна вода и при никоя друга не съм срещала подобно усещане. След употребата на Eau de Beauté, по лицето ми се усеща много фин, нежен воал, наподобяващ олио. Като лек серум, който попива в лицето и подпомага за добрия му вид. Като човек с комбинирана кожа, първоначално се стреснах, че това наподобяващо олио усещане ще омазни допълнително кожата ми, но това съвсем не е така. Мицеларната вода попива напълно в кожата и тя остава свежа и почистена, готова за последващата грижа за лице. Много важна промяна, до която доведе използването на Eau de Beauté при мен - спрях да използвам тоник за лице и дори не усещам нужда да използвам такъв.

И двата продукта - Crème de Beauté и Eau de Beauté, се превърнаха в мои любимци и макар да съм много далече от привършване на първите ми опаковки от тях, вече съм се запасила с втори. Това е показателно доколко продуктите ми харесват.

Зная, че цената им не е по вкуса на всеки. Не е и по моя, но предвид икономичността на продуктите и резултатите, които наблюдавам при себе си, категорично Ви ги препоръчвам. Ако имате възможност - първо ги тествайте, за да си спестите евентуално (и скъпо) разочарование.





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up