Jeffree Star Ice Cold Skin Frost


Ако гледате грим-видеа в You Tube, то няма как да не сте чули за новите хайлайтъри на Jeffree Star и за цялата какафония около тях. Аз, разбира се, нямаше как да не купя един хайлайтър за проба още в мига, в който колекцията беше заредена на сайта на марката.





За всички, опитвали се да поръчват топ-продукт на Jeffree Star е ясно каква мъка е поръчката. Всъщност не толкова мъка, колкото задължителното изискване да си абсолютно бърз с пръстите и да направиш поръчката веднага щом желаният продукт бъде наличен в сайта.

Така направих и аз, като освен хайлайтъра поръчах и палитрата сенки Beauty Killer, но за нея ще Ви разкажа някой друг път. Стойността на доставката е малко под 11 долара, а цената на самия хайлайтър е 29 долара.

На пакета винаги е написана реалната стойност на поръчката, без цената на доставката. Така че имайте едно наум когато поръчвате - според стойността на поръчката Ви, пакетът може да отиде на Митница и да се наложи да платите допълнително мито и ДДС.


Сега за самия хайлайтър. Ice Cold е най-светлият от общо 4 хайлайтъра, наречени Skin Frost. Грамажът е наистина огромен - цели 15 гр. Опаковката, както и при всички продукти на Джефри - не ми харесва. Направена е от не особено качествена пластмаса, а цветът е ярко розов. Хайлайтърът е направен с веган-съставки и не е тестван върху животни.

Ice Cold е с цвят на много светло шампанско и съвсем лек златист воал. Цветът е наистина великолепен и представлява всичко, което съм искала от един хайлайтър.


Сигурно сте прочели и видяли стотици или поне десетки постове/видеа, в които се възхвалява до небесата цялата серия хайлайтъри. Този пост обаче няма да е такъв. 

Ice Cold в действителност, както и самият Джефри обещава, е изключително пигментиран продукт. Изключително. Дори не мога да Ви опиша колко. Това винаги ли е плюс, обаче? Установих, че не е. Обичам хайлайтърите, знаете това. Искам да блестя, искам да сияя. Но не искам да взимам продукт с най-рехавата четка и да нанасям с "най-лека" ръка, а да се правя на диско топка. Не е това моята цел, а не вярвам, че това искат и повечето потребители. Имам самочувствието на значително запознат с изкуството на гримирането човек, а да не мога да се справя с един хайлайтър ме обижда. Това обаче е истината - Ice Cold е толкова пигментиран, че дори за човек като мен, който се гримира много, е прекален. Ако сте почитатели на дискретния грим - дори и не си помисляйте за Ice Cold и стойте мнооого далече от него!



Макар и хайлайтърът да е прекалено силен за моите представи, истинският минус според мен е текстурата на Ice Cold. Тя е ронлива и някак "зърнеста", като това мисля, че може да се види и на снимките.

В ляво - снимка "на фокус", в дясно - разфокусирана снимка
Макар в кутийката при проба с пръст, текстурата да се усеща по-мазна, това не е така върху самото лице. Нанесен там, Ice Cold не е еднороден, някак на парцали е. Задължително след нанасянето му с четка (използвам MAC 184, защото тя е най-рехавата, която имам) се налага да мина върху него и с бюти блендър, за да мога поне малко да прелея цвета и да се слее с кожата ми.

Отделно, хайлайтърът кара кожата да изглежда някак неравна, все едно има несъвършенства по нея, а когато наистина има такива - акцентира допълнително върху тях.

Предполагам малко Ви учудих с това мое ревю. Все пак нявсякъде в Интернет се сипят хвалби и похвали относно Skin Frost, но това, което съм написала е моята истина. Истина, незасегната от интереси или красиви филтри за снимки. Ако мога да Ви спестя едно разочарование - съм длъжна да го направя. 

Ice Cold е красив, това е видно, и ще продължа да го ползвам въпреки недостатъците му. Те обаче съществуват, там са, и се проявяват при всяко едно ползване. Гримът трябва да е удоволствие, а не изпитание, в което да се чудиш как да оправиш грешки, които дори не са по твоя вина.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up