7 съвета за по-хубава кожа


Бързам да Ви уверя в следното - идеална кожа НЯМА. Независимо от ген, грижи, козметика, кожата на всеки един човек има своите лоши моменти и не изглежда перфектно 24/7. Не случайно в заглавието на поста се споменава за "по-хубава", а не за "идеална" кожа. Колкото по-реалистично гледаме на нещата, толкова по-добре за самите нас :)

В поста ще Ви разкрия кои са правилата, които с времето съм установила, че са най-работещите за моята кожа.



1. Повече сън - сънят е основният фактор за доброто или лошо състояние на моята кожа. Когато съм недоспала, това веднага проличава и върху кожата ми. Резултатът е вяла кожа, сив тен, загуба на блясък. Така че не лишавайте организма си от сън, той има нужда от него!

2. Почистена кожа - колко пъти сте го чували/чели? Абсолютно никога не си лягайте с грим. Никога! Колкото и да сте уморени, отделете тези 5 минути и кожата Ви ще Ви се отблагодари, гарантирам Ви! Принципно кожата е хубаво да се почиства с нежни измиващи средства, дори и когато не сте полагали грим. Замърсяванията на околната среда вечер трябва да бъдат премахнати от лицето, за да може то да отпочива и да се регенерира през нощта.

3. Защита от слънцето - също нищо ново, но особено основно! Кожата, както на лицето, така и на тялото, трябва да бъде предпазвана от агресивното влияние на слънцето, независимо от сезона.

4. Хидратация - отвън и отвътре - пийте много вода и използвайте хидратиращи козметични продукти. Много грешно е схващането, че само сухата кожа е дехидратирана. Не! Дехидратирана може да бъде всеки тип кожа, респективно всеки тип кожа се нуждае от хидратация. Хидратацията е първата грижа, с която трябва да се запознае всяка дама, дори и още в ученическите години и да не забравя за нея до дълбока старост!

5. По-малко или никакви цигари - нужно ли е да обяснявам? Едно от най-омразните неща за пушачите е да им се казва как не трябва да пушат. Аз няма да размахвам пръст срещу тях, но Ви казвам от личен опит - разлика в състоянието на кожата има и тя е наистина голяма. Решението, разбира се, е само Ваше!

6. Не пипайте лицето си - тъй като не съм лъжец или лицемер, не мога да Ви кажа, че аз не тормозя лицето си. Напротив - правя го често и по много. Стискам пъпки, правя рани, зачервявания и чудеса. Знам, че не трябва, но го правя. Това, което не правя обаче е да пипам лицето си с мръсни ръце. Това е нещото, за което наистина много внимавам. Винаги когато се отпусна и "съгреша", се появява някоя пъпка, която да ми напомня как съм сгрешила.

7. Слушайте кожата си - тя сама ще Ви каже от какво има нужда! Наблюдавайте кожата си, следете как реагира на различни продукти и процедури! Съобразявайте се с промените, които настъпват с нея през времето и не забравяйте, че тя не е константа. Кожата Ви е една на 15 години, друга на 25, съвсем различна на 35 и т. н.! Променяйте рутината и козметичните средства, съобразно моментното й състояние!


Това са моите 7 прости, но основни правила за по-хубава кожа. Не Ви казвам нищо ново, само напомням да бъдете грижовни. Обичайте кожата си и тя ще Ви се отблагодари. Като допълнителен съвет мога да кажа само едно - бъдете щастливи! Това е най-доброто лекарство за всичко! Желая Ви щастливи моменти и много усмивки! <3




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up