Козметика за ваканцията


Здравейте,

Най-накрая дойде време и за моята почивка :) Много чакана и дори леко заслужена ;) С половинката не сме фенове на Черноморието, така че всяка година обикаляме различни места в планинските и полу-планински райони на България. Сега, за втора поредна година, сме в Панагюрище. Много има какво да се види тук, а и се влюбихме в хотела.


Всяка година с мъка започвам да събирам багажа. Полудявам докато преценя какво трябва или не да взема, правя списъци, планове, будя се нощем с идеи какво съм забравила да сложа в списъка и тръгвам със страх да не би да не взема нещо важно :)

Тази години тази "традиция" малко се наруши. Като за начало имах работа целия уикенд преди да заминем, както и в деня на тръгване. Така че не ми остана никакво време за списъци и притеснения. Като капак на всичко - тръгнах с болно гърло, което много ми развали настроението. Та насъбрах на бързо нещата и реших да не се притеснявам какво нося или не.

Това, което НЕ взех са..... гримове! Да! Нито един! Няма фдт, бб-та, червила, спирали, никакви сенки, четки, нищо! Не защото ги забравих, просто реших, че няма за къде да се гримирам и оставих всичкия арсенал вкъщи. 

Стига толкова обаче за нещата, които не съм взела. Тази публикация е посветена на продуктите, които няма как да оставя вкъщи - на грижата за кожата на лицето и тялото, малко грижа за косата и малко за ноктите по време на ваканция.


Ето в тези два несесера събрах всичко. Големия Hello Kitty взех от магазин Oysho - любим магазин за несесери. Имам още 2 или 3 взети от там, но сега не ми се наложи да ги ползвам. Малкият Hello Kitty купих от e-bay.


За маникюр и педикюр взех само тези неща - три пилички, заздравителя Micro cell (ревю може да прочетете тук), топ-лак от дизайнерската серия на OPI и лакът на Chanel в цвят Fracas. Не че ще тръгна да си правя сега маникюра, но за всеки случай ако се наложи някаква корекция. Както се случи днес, когато си счупих нокът в басейна :)


При продуктите за лице не бях чак толкова пестелива. Спестих си всички средства за махане на грим, но това, че не се гримирам, не значи, че не трябва да почиствам и хидратирам лицето си! Взех със себе си хидратиращата маска на Ланком, която смятам, че би била много полезна след ден прекаран в басейна, на слънце (не и аз) или в СПА-центъра. За почистваща маска заложих на един любим продукт на Лумене - Дълбокопочистващата маска с арктически торф. Лумене имат много, много добри продукти и ако до сега не сте ги пробвали - съветвам ви да коригирате тази грешка. Ексфолиантът е любимият ми на Клиник - Exfoliating scrub (ревю на този ексфолиант може да видите тук). За ежедневно почистване разчитам на измиващата гел-пяна на Estee Lauder. Тази гел-пяна е сравнително нова на пазара. Подходяща е за всички типове кожа, най-вече мазна. Това, което най-много ми харесва в нея е, че има ситни ексфолиращи частици, а аз много, много обичам да ексфолирам. Тоникът е мини-опаковка на Tonique Douceur на Ланком. Отново подходящ за всички типове кожа, не съдържа алкохол. Взех и на скоро купения серум за очи и мигли на Виши. Кремовете - дневен, нощен и околоочен, са на Ланком от серията Hydra Zen. Отново в мини-опаковки. Дневният и нощният крем (ревю за него може да прочетете тук) са по 15 мл. всеки, а околоочният 5 мл., което реално е 1/3 от реалния размер. ОБОЖАВАМ минита! 




Продуктите на  Dove против изпотяване са ми най-любими, така че именно на тях заложих и сега. За аромат се спрях на абсолютния ми фаворит това лято - Shiseido Zen Sun. Душ-гел, ексфолиант за тяло, масло за тяло и сапун - всичко от ягодовата серия на The Body Shop. Шампоанът е Solar Sublime на L'Oréal Professionnel. Подходящ за употреба след излагане на слънце, морска вода и хлор. Ползвам го за първи път и имам големи очаквания към него. А като доказателство колко харесвам мини-продуктите - показвам дори и сладката ми мини-паста за зъби :)


Това са слънцезащитните продукти, които избрах. Всички 50+ фактор :) Всъщност те са най-вече за половинката, тъй като аз не се излагам на слънце. Изключително доволна съм, че ги взехме с 30% намаление (а как само обичам намаления, ммм). За млякото за след слънце на Бочко съм чувала само добри отзиви. Като слънцезащита се колебаех на какво да заложа, но като грижа за след слънце нямах никакви колебания.


Това е за сега от мен и козметиката ми за ваканция. А вие какво взехте/ще вземете с вас по време на отпуската?

П. С. При първа възможност ще започна да пускам публикациите, които си пожелахте. За тези, които са пропуснали - в страницата на блога във Фейсбук ви попитах какви публикации бихте искали да видите тук. Още може да се включите със "заявките" ;) - пишете ми тук или на страницата във фейсбук.


9 коментара

  1. Много интересно! Много сладки розови опаковки имат тези кремчета... Може следващата ти публикация да е " Какво нося в плажната си чанта?" Весела ваканция!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасни мини бижута са тези кремчета :) За съжаление няма как да пусна подобна публикация, защото не ходя на плаж :) До колкото при ходенето в басейна нося чанта, тя включва кърпа, очила за плуване, шапка за плуване и тапи за учи :) Но на "чантова" тематика ще пуска "Какво нося в дамската ми чанта" :)

      Изтриване
  2. На мен би ми било много интересно да прочета за ежедневния ти козметичен ритуал - какви продукти използваш, в каква последователност, как действат на кожата ти заедно/поотделно...неща, за които може би си писала, но не накуп :))) Поздрави, Мила

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Четеш ми мислите :) От известно време планирам точно такава серия от публикации - грижа за кожата на лицето, разделена на няколко групи.

      Изтриване
    2. Чудесно! С нетърпение ще те следя :)) Мила

      Изтриване
  3. И ние не сме фенове на морето, като цяло. Ще ми е интересно да направиш един пост за Панагюрище. По твоему. Само снимки. За да ме убедиш, че трябва!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, трябва, трябва :) За съжаление обаче тази година почти не съм излизала от хотела, така че снимки няма. Но специално, за да се решанширам, ще отида пак. Просто се налага :)

      Изтриване
    2. Не че искаш, ама от теб да мине! В името на блога, хах :)

      Изтриване
    3. Абсолютно! Мъка, мъкааа :)

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up