MAC Eye Shadow X 9 Cherry Blossom Palette


Здравейте,
Днес е време да Ви представя Cherry Blossom - пролетната палитра от колекцията Boom Boom Bloom на MAC.



Поръчах палитрата от Англия преди няколко седмици, тъй като все още не беше налична в България. Доколкото знам обаче, Boom Boom Bloom вече може да намерите в магазините на марката в София.


Cherry Blossom Palette е изключително компактна палитра, особено подходяща и удобна при пътувания или като част от куфара на всеки гримьор. Включва 9 цвята сенки, като общият им грамаж е 5,85 гр.


Палитрата ме спечели заради цветовия си подбор. Дали имам такива цветове в колекцията си? Да, определено, но не и събрани на едно място. А цветовете на Cherry Blossom Palette са много комбинативни и подходящи за всякакви места, ситуации, поводи и настроения. Общо взето - цветове, с които не може да сгрешите или да прекалите. И точно затова я исках - за да знам, че имам една малка и компактна палитра, която обаче ще ми даде достатъчно свобода при употребата ѝ и ще ми осигури красив резултат.


Както вече споменах, в палитрата има 9 цвята сенки. 3 от тях са матови, останалите 6 са с блясък. 3-те матови цвята са ми напълно достатъчни както за самостоятелен грим, така и за комбинация с блестящите цветове. Разпрашването им е минимално, а пигментът отличен. Нямам проблем с преливането им и съжалявам, че цветовете не са част от перманентната линия на марката, защото бих си ги купила отново на мига!


При блестящите цветове обаче имам забележки. Като цяло, някои от тях се усещат по-"зърнести" като текстура. Изисква се малко повече внимание при употребата им. С всеки един от цветовете с блестящите частици препоръчвам да се използва мокра четка, за да може частичките да полепнат добре по клепача и да не попадат върху гримираното лице. Пигментът на сенките е доста добър (при 1-2 цвята по-скоро добър), като позволяват и леко напластяване.



Въпреки спецификата при нанасянето на някои от блестящите цветове, за мен Cherry Blossom Palette се оказа палитра, към която посягам почти ежедневно. Това е една "сигурна" палитра, с която няма как да се допусне грешка, а аз понякога имам нужда точно от това. Правя бърз, но ефектен грим, без да се замислям кое с кое да комбинирам и без да се налага да съм свръх съсредоточена върху действията ми с четката.

Препоръчвам Ви да разгледате палитрата на живо - знаете, че снимките не винаги успяват да уловят цялата красота на цветовете.






Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up