Too Faced Sweet Peach Eyeshadow Palette


Дългото чакане приключи и "Прасковената палитра" на Too Faced вече е в ръцете ми. Като козметичен маниак, беше въпрос на чест да се сдобия с въпросната палитра. Знаете - тя стана невероятен хит и още с пускането си на световния пазар, се изчерпа. Заслужава ли си според мен палитрата да бъде толкова търсена или не, може да прочетете след прекъсването :)





Sweet Peach е част от колекцията "Шоколадови" палитри на Too Faced. Явно марката вече е поизчерпала идеята за шоколади и бонбони с палитрите Chocolate Bar Palette (ревю за нея може да видите ТУК), Semi-Sweet Chocolate Bar Palette (ревю за нея може да видите ТУК) и Chocolate Bon Bons Palette (ревю за нея може да видите ТУК) и преминава към плодовете :) И ако останалите палитри имат аромат на шоколади, то Sweet Peach (очаквано) има аромат на праскови. А аз обожавам този аромат. Да, понякога ми се струва леко химичен, но все пак е освежаващ и различен. (Поръчвам си следващата плодова палитра на марката да е с банани :) )

Sweet Peach съдържа 18 броя сенки, всеки от които е с грамаж от 0,95 гр. или общо за цялата палитра 17,1 гр. Опаковката на палитрата е познатата метална, тънка кутия, този път решена в прасковено-оранжевата гама, с малки релефни прасковки върху капака. От вътрешната му страна има голямо огледало, а в комплект с палитрата получаване и лист с инструкции за различни грим-визии. Цената на палитрата е 88 лв. В България Too Faced се предлага само в магазини Sephora.



Ако сте фен на марката или поне от чисто любопитство сте се поинтересували за Sweet Peach, то най-вероятно знаете, че палитрата е вече изчерпана. Всъщност реално тя дори не стигна до щанда на марката в магазините, защото всичките й бройки бяха предварително запазени. Не се ядосвайте обаче. Ако имате приятели в Италия, Испания или Франция - помолете да Ви купят Sweet Peach от тамошните Сефори. Доколкото разбрах там има много бройки и макар в он-лайн магазините на съответните Сефори палитрата да е изчерпана, то във физическите магазини е налична. Ако и това не е вариант за Вас, то просто бъдете търпеливи. Убедена съм, че както останалите палитри от серията, така и тази ще стане част от перманентната колекция на Too Faced.



Не само ароматът привлече вниманието ми към Sweet Peach. Цветовата комбинация ми хареса особено много и наистина смятам, че тази палитра ще е основна в гримирането ми, макар не всички цветове от нея да оправдаха очакванията ми.


Като качество сенките са на много добро ниво. Разбира се, най-хубаво е качеството на блестящите. Те са най-"мазни" като усещане, пигментирани и наситени. Повечето матови цветове също са със сравнително добър пигмент като за матов цвят, но има 1-2 цвята, които са разочароващи. Като най-лош цвят според моите критерии, се представи Delectable. Georgia е един от любимите ми цветове, но пък при него пигментацията е изключително слаба. При всички видове финиши сенките се разпрашват, но много леко.


При някои цветове пък се получава така, че се смесват върху клепача и се получава един общ цвят. Което аз не харесвам. Пиша конкретно за Luscious, Cobbler и Bellini, които нанесох на подвижния клепач и след малко се озовах с един общ цвят, без да съм го искала. Когато се прави преливка на различни цветове, то трябва те да се виждат ясно, а да се преливат само там, където се засичат.







Не мога да Ви кажа, че Sweet Peach е най-уникалната палитра и подобна няма да намерите. Много от цветовете съм сигурна, че вече имате в колекцията си, макар и разпределени в различни палитри.

Не мога и да Ви кажа, че е лоша и не си заслужава, защото не е така. Сенките са с много добро качество, лично за мен цветовият подбор е много интересн и няколко цвята (тези, които най-много се връзват с прасковената тема) са уникални и много различни.

Освен това, палитрата е удобна за път и когато не искате да носите много неща със себе си, една палитра, в която има 18 красиви цвята, подходящи за много и различни комбинации, винаги е добро решение. Ароматът на праскови е само допълнителен плюс.


Какво е Вашето мнение за Sweet Peach? Успяхте ли да се сдобиете с нея или не представлява интерес за Вас?




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up