Домашна ягодова лимонада


Ягодова лимонада


Тъй като получих много запитвания за рецептата за Ягодова лимонада, реших на направя пост, за да разкажа всичко за нея :)



Обичам свежите напитки, Особено много им се наслаждавам в ресторантите Happy, където винаги ме изненадват с някоя интересна идея. Именно от там харесах Ягодовата лимонада и започнах да търся най-добрата за моя вкус рецепта.

Ягодова лимонада

След кратко търсене в Интернет попаднах на рецептата на Ева Тонева (линк към нея ТУК).

Като цяло следвам рецептата, но вместо газирана вода (която не понасям), слагам Спрайт. Благодарение на него и ягодовата лимонада става малко по-сладка.

Принципно всички продукти могат да бъдат според Вашия вкус - увеличавайте и намалявайте количеството лимонов сок и пудра захар според това по-сладки или по-свежи напитки обичате. Ако сложите повече Спрайт се намалява вкуса на ягодите и напитката става още по-свежа. Това е базовата рецепта, но Вие може да я модифицирате както желаете по Ваш вкус.

Необходими продукти за Домашна ягодова лимонада:

* 185 мл. лимонов сок;
* 110 гр. пудра захар;
* 500 гр. ягоди;
* 750 мл. студен Спрайт.

Пудрата захар и лимоновия сок разбърквам с телена бъркалка до пълното разтопяване на захарта. След това пасирам измитите и почистени ягоди. Към получената гъста смес добавям лимоново-захарния сок и отново пускам за малко пасатора. В кана слагам много кубчета лед, нарязани лимони, лайм и ягоди за разкош, сипвам сместа от ягоди, лимонов сок и пудра захар и наливам Спрайта.

Ягодова лимонада

Получава се изключително вкусна и свежа напитка. Останалите на дъното на каната/чашата ягоди попиват допълнително сок и стават много вкусни и захаросани.

Ако сте любители на ягодите Ви препоръчвам непременно да пробвате тази рецепта. Хем е лесна, хем вкусна, хем Ягодовата лимонада изглежда много атрактивно и всички много й се радват. Страхотна напитка за топлите дни!

Ще чакам да споделите с мен Вашите резултати!

П. С. Всички продукти на Kilner (халби, буркани и т. н.) съм поръчвала от www.vivre.bg Вече няколко пъти пускаха акции с Kilner. Ако искате и Вие такива бурканчета, Ви препоръчвам често да проверявате предложенията на Vivre и да действате бързо. Продуктите на Kilner свършват горе-долу за ден.



Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up