Моята грижа за кожата на лицето: Кремове за лице




Продължавам със серията "Моята грижа за кожата на лицето". Част първа "Ежедневно почистване" може да видите тук.




През годините съм използвала много и различни кремове за лице. Някои съм намразвала от първо мазане (както се случи с козметиката на Sisley), в други съм се влюбвала безрезервно. Отново напомням, че кожата ми е комбинирана - много силна секреция на челото, нормални бузи, суха зона около устата.

Що се отнася за кремовете за лице изискванията са ми малко - хидратация, лека превенция срещу признаците на стареене и да не запушват порите. Отказала съм се да търся кремове, които намаляват размера на порите. За мен това е causa perduta. Слънцезащита също не търся, първо защото слънцето почти не ме "вижда" и второ защото при рядките ни срещи винаги съм с грим, който съответно има фактор.

Първият крем, който ще Ви представя е моята голяма любов. Кремът, в който се кълна и кремът, който купувам отново и отново от може би 6 години насам. Става дума за Lancôme Hydra Zen Nuit Neurocalm Soothing Recharging Night Cream. Ревю за него може да прочетете тук


Накратко - прекрасна хидратация, напълно покриваща нуждите на моята кожа. Това, което най-много ме впечатлява обаче в този крем е успокояващото му действие. Имам ужасния навик да си чопля лицето. Правя го често и го правя брутално! Вярвайте ми, след това кожата ми е невероятно червена и направо вълнообразна от тормоза. Само и единствено този крем успокоява така описаната кожа и ми помага сутрин да се будя без червинини и рани по лицето. За съжаление с останалите кремове от серията не се разбрах така добре, просто ми идват тежки за през деня. Но нощната версия не я заменям за нищо!


Следващият крем, който използвам с голямо удоволствие е отново на Lancôme - Bien fait. Серията Bien fait от години не се внася както в България, така и в Европа. Мисля, че е налична само в САЩ. Именно от там се сдобих и с моя (Хармоника, благодаря! Обичам те!). Кремът отново е за нощна грижа, редувам го с Хидра Зен. Също се грижи за хидратацията на кожата, като освен това е изключително добър при смяна на сезони, грижа за кожата след боледуване, диети, хормонални проблеми и т. н. Страхотен крем!


И пак Lancôme :) И пак нощен :) Да, на нощната грижа залагам повече, главно защото мога да намажа всичко без да се притеснявам дали няма да дойде много за комбинираната ми кожа. Тя ще си попие от каквото има нужда, останалото ще измия на сутринта. На кремът Génefique заложих за борбата срещу първите признаци на стареене. Много рядко го нанасям на цяло лице, обикновено само на челото. Текстурата е лека. При първото мазане получих няколко пъпки, но след това може би кожата свикна със състава и от тогава нямам такива проблеми. Цел на крема е да пребори следите от умора и стареене, като освен това също подпомага хидратацията на кожата.


Estée Lauder Day Wear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Cream - единственият ми дневен крем. Действа срещу първи признаци на стареене, има фактор SPF 15, прекрасен свеж аромат и освен това е добра база за грим. Не мога да си кривя душата - въпреки, че кремът е за комбинирана кожа не мога да го нося самостоятелно. Лицето ми "лъсва" много бързо. Като сложа грим обаче това лъщене се тушира. Взех си емулсията от новата серия Ibuki на Shiseido, но още не съм започнала да я ползвам, така че в графата дневен крем за сега остава само Day Wear.

Ще се радвам да прочета в коментарите кои са Вашите любими кремове - тези, без които не можете и които истински Ви помагат.



8 коментара

  1. Ще взема да го пробвам този Дзен, само заради твоите хвалебствия за него :D Дано да имат тестери.
    Аз за сега съм страшно доволна от двата крема на Korres, които редувам и не смятам пак да започвам с експериментите :D Ужасно ми беше досаден периода, когато си "търсех" крем...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз много мразя да тествам. За тестер на Хидра Зен не знам как ще стане. Тоест могат да ти отсипят, но аз много мразя да ми отсипват от кремове. Такива "отсипки" приемам само ако продукта е с помпа.

      Изтриване
  2. Харесва ми подбора ти ♥
    на мен ненамираемият lancome bienfait multi vital също ми е любим крем

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Трябва да ми подшушнеш някой път от къде го взимаш :)

      Изтриване
  3. Искам да изкажа сърдечни благодарности , както и да споделя че се запалих по Ланком след като изгледах клипчето ти( мисля че беше за ктомврийските отркития). От около седмица ползвам Женефик Адвансед, възхитена съм от резултата и на околочния Женефик,а също и на крема Женефик само че по препоръка на продавачката го ползвам сутрин а по призумция ми се струва че вечер е по добре, да изполвам момента и да попитам ви кога го ползваш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей,
      Мисля, че се бъркаш в блога на прекрасната Адри ( за което ти благодаря, това е комплимент за мен ). Ако става дума за това клипче http://www.youtube.com/watch?v=6xtBGP3cR6E това е блогът, който търсиш http://www.mybeautymadness.com

      Изтриване
  4. Здравей Ел, аз също съм огромен фен на Ланком и имам безброй техни продукти. За всеобщо изумление обаче не съм ползвала никакъв крем за околоочен контур. Би ли препоръчала?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей :)

      Аз съм пробвала само един техен околоочен крем. Primordiale. Само че може би го купих прекалено рано и нямаше какво да направи за моята кожа, та не видях ефект от него.

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up