Guerlain Terra Ora Powder



Guerlain Terra Ora Powder
Guerlain Terra Ora Powder


Дойде време за тази леко отлагана публикация :) Като абсолютен НЕ-фен на бронзиращите продукти исках да придобия достатъчно впечатления, за да бъда максимално обективна. Забавих се и защото това чудо на снимка просто не се "хваща"!



Guerlain Terra Ora - face & body powder или както пише на самата опаковка Sculpting Powder, Contrast Highlighter, Face & decollette, част от колекцията на Guerlaina Terra Ora Summer 2013.

Guerlain Terra Ora Powder



Guerlain Terra Ora Powder

Пудрата е цели 16гр., изключително икономична. След около десетина ползвания и няколко пъти нарочно злобно бъркане с пръст :) принтът още не е с променена структура. Ароматът е лек и много приятен. Лично на мен ми напомня на ароматът на бяла козметика, но според бюти приятелки напомня аромат на парфюм на Guerlain. Пудрата не се разпрашва при ползване.

Опаковката е повече от прекрасна - масивна дървена кутия, съставена от две части, едната с пудрата, другата с огледало.

Guerlain Terra Ora Powder


Guerlain Terra Ora Powder


Guerlain Terra Ora Powder


Истината е, че нямах абсолютно никакво намерение да си взимам тази пудра. Наистина! Никакво! След като я пробвах (само на пръст) обаче и видях как прекрасно блести, изпаднах в умопомрачение и след кратък размисъл вече тичах към касата. 

След миг на просветление се ужасих от себе си - не съм фен на бронзиращите продукти, не харесвам, не ползвам, не купувам. Никога не съм харесвала тена върху себе си, а и предвид светлата си кожа винаги съм се притеснявала, че бронзиращи продуткти не биха седяли добре. С тази пудра обаче възможността за грешка е сведена до минимум. Резултатът може да е както кожа, леко целуната от слънцето (дори и при много светли кожи), така и тъмен, бронзов тен. Всичко зависи от четката и степентта на интензивност при нанасянията.

Може да използвате светлия цвят за хайлайтър, тъмния за бронзант и контур. Лично на мен тази комбинация не ми харесва, защото светлата част на моята кожа изглежда прекалено жълта. Как действам аз - загребвам с четката и от двете части, като така хем смекчавам цвета на бронзанта, хем прибавям допълнителен блясък. И резултатът е вълшебен! (ама съм и скромна ;) ) Кожата е озарена, изравнена, точно с ефект на здравословен блясък. 

Трайността е отлична, но аз като цяло нямам проблем с трайността на пудри/хайлайтъри и подобни, защото правя много солидна основа :) 

Guerlain Terra Ora Powder

Беше ми много трудно да направя реални снимки и суочове на Terra Ora. Няколко дни снимах, въртях ръце на различни страни, използвах различни настройки и светлини, но резултатите не бяха задоволителни. Пускам само четири снимки, но смятам, че те са най-реалните.

Guerlain Terra Ora Powder
Горе - светла и тъмна част от пудрата, долу - цвят при комбиниране


Guerlain Terra Ora Powder
В ляво - комбиниран цвят, в средата - светла част, в дясно - тъмна част



На вас харесва ли ви тази пудра и бронзиращите продукти като цяло? Кои са вашите фаворити сред този тип продукти?









8 коментара

  1. Изкусителка! Надхвърлила съм бюджета в пъти, а ти ми показваш ТОВА?!?

    пп обожавам твоите публикации, но са ми вредни! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Оххх... още и се чудя на тази пудра, ама имам Amber diamond на Диор и хич не искам да трупам едни и същи продукти..
    Но спор няма, това си е цяло бижю...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съдейки по това, което съм виждала като снимки на Диорската, ми се струват различни. Ще ги сравним като се видим :)

      Изтриване
  3. Прекрасна е! Би ли споделила каква е цената й в България?

    ОтговорИзтриване
  4. Покрай вашите прекрасни снимки се зарибих и аз покрай бронзовите пудри за лице. Но на тоя етап цената на тази красота е неразумна за мен. Ако реша да я ползвам 2х и после размисля, че все пак не е мой продукт.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина инвестицията е голяма, особено за продукт, който може и да не се хареса. Ако решите да пробвате подобен род бронзъри може да разгледате еквивалентите на MAC, Sephora, в аптечната мрежа също предлагат сравнително голям избор. Миналата година голям хит беше и бронзиращата пудра на Флормар, която е огромна като количество и на много добра цена.

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up