Любимите ми фон дьо тени

Здравейте,

Днес е последният ден, в който може да се възползвате от 20% намаление на всички видове фон дьо тени в магазини Sephora. По този повод, в продължение на няколко дни в Instagram ви представях моите любими продукти от тази категория. Реших да обединя цялата тази информация в този пост, под формата на мини-ревю на споменатите от мен продукти. Напомням, че офертата за 20% намаление на фон дьо тените е валидна за всички магазини на Sephora, които вече са 3 на брой (в The Mall, Paradise Center и Serdika Center). До днес може да се възполвате и от 15% намаление на всички аромати, независимо от кой бранд са.

Нека представя моите любими продукти в категория Фон дьо тен:

* Urban Decay Stay Naked - обожавам този фон дьо тен! Когато стартира намалението в Sephora, именно него си купих (отново). Защо го харесвам толкова? Защото комбинира всичко, което желая и го прави по възможно най-добрия начин. Stay Naked има изключително лека текстура. Буквално забравяте, че е върху лицето ви и през целия ден не се усеща никакъв дискомфорт. Продуктът има средно покритие, като покрива голяма част от несъвършествата по кожата, като при желание може да нанесете повече от продукта, за да увеличите покривността. Изглежда изключително естествено върху лицето. Наистина, това е един от най-естествено изглеждащите тониращи продукти, които някога съм използвала. Трайността му също е висока, като върху моята кожа издържа целия работен ден без никакъв проблем. Финишът е по-скоро сатенен. Според мен Stay Naked е подходящ за нормални, леко сухи и комбинирани кожи. Опаковката на фон дьо тена е с помпичка и съдържа 30 мл. продукт.



* Lancome Teint Idole Ultra Wear - ако ме следите от малко по-дълго време, то няма как да не знаете, че обожавам този фон дьо тен! Вече съм изгубила бройката на опаковките, които съм изхабила от него, както и на хората, на които съм го препоръчала и са останали доволни. Teint Idole Ultra Wear има много висока покривност и скрива всички несъвършенства от кожата. Текстурата му е лека като за продукт с толкова високо покритие, но не е чак толкова лека като тази на UD Stay Naked. Трайността на фон дьо тена е отлична, като при мен кожата се омазнява минимално. Финишът отново бих категоризирала като сатенен. Опаковката на Teint Idole Ultra Wear е с помпа и съдържа 30 мл. продукт.



* Dior Forever & Dior Forever Skin Glow - тези продукти на Dior съчетават 24-часова издръжливост с 24-часова грижа за кожата. Комфортът по време на носене на фон дьо тените е осезаем. Текстурата е лека и ефирна, а пгментираността е средна към висока. Несъвършенствата са идеално скрити. Цветовата гама е много добре разработена, като е обърнато внимание и на различните подтонове на кожата. Dior forever е със сатенен финиш, а Dior Forever Skin Glow е със озаряващ, като и двата изглеждат много естествено. Принципно би следвало първият вариант да е по-подходящ за нормална и комбинирана кожа, а вторият за нормална и суха кожа. Аз обаче, въпреки че съм с комбинирана кожа и осезаемо мазна Т-зона, ползвам и двата варианта на фон дьо тена с голямо удоволствие и не намирам Glow-версията за неподходяща за мен. Опаковките на продуктите са с помпа, а съдържанието 30 мл.



* Guerlain L'Essentiel - продължавам с едно страхотно предложение от Guerlain. Отново продукт с лека текстура и естествен резултат. Покритието е по-скоро средно, като може и да се наслои при желание за замаскиране на повече несъвършенства. Финишът е по-скоро озаряващ и поне върху моята комбинирана кожа, омазняването по-бързо се забелязва. Именно затова считам, че фон дьо тенът е по-скоро подходящ за нормална към суха кожа. Опаковката на L'Essentiel е нестандартна и привлича вниманието. С помпа е и съдържа 30 мл. продукт.



* Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick - този фон дьо тен е за почитателита на No Makeup Makeup. Изравнява съвсем леко тена и е идеален за моментите, в които искате да носите минимален, незабележим грим. Под формата на Cushion Stick е и има подобен на гъбичка апликатор. Лично за мен, този апликатор не е удобен и ми се струва нехигиеничен и затова не го използвам, а го премахвам и взимам продукт директно от тубичката. Финишът е много естествен, а трайността върху моята кожа е по-скоро средна, в рамките на 5-6 часа.  Според мен фон дьо тенът е подходящ за нормална, комбинирана или леко суха кожа. Опаковката на продукта съдържа 14 мл. 



* Chanel Le Teint Velvet - това предложение вече е подходящо за нормални, комбинирани и по-мазни кожи. Текстурата на фон дьо тена е сравнително лека, а финишът сатенен към матов. При матовите финиши обикновено по-трудно се постига естествен завършек, но с този фон дьо тен крайният резултат е много добър. Покривността бих определила като средна, като отново може и да се наслои за по-плътна такава. Трайността е много добра, като фон дьо тенът добре успява да тушира омазняването и дълго лицето изглежда матово. Като единствен минус бих отбелязала, че цветът леко оксидира. Опаковката на фон дьо тена е под формата на тубичка и съдържа 30 мл. продукт.



Това са моите любими фон дьо тени и се надявам информацията, която съм предоставила в тази статия, да ви е полезна в избора на продукт от тази категория. Разбира се, много е важно сами да тествате всеки един продукт, за да прецените как влияе на вашата кожа. Всички посочени (както и много други) продукти може да намерите в магазините на Sephora.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up