Chanel Spring-Summer 2020 Collection


Здравейте,
Днес най-накрая дойде моментът, в който ще Ви разкажа за моите впечатления от колекцията Spring-Summer 2020 на Chanel.

Тази колекция на Chanel би трябвало всеки момент да бъде заредена в магазините, оторизирани да предлагат марката (Sephora, Pretty Shop, Lero и други).

Колекцията включва доста продукти, като в този пост ще намерите снимки на почти всеки един от тях. Изключение прави единствено един цвят от течните сенки.

Започвам с един от най-любимите ми продукти от колекцията, а именно палитрата Warm Memories*. Тя включва 4 цвята сенки, като общият им грамаж е 2 гр.

Палитрата (по мое мнение) е съставена от един матов цвят, два сатенени и един металически. Комбинацията от цветове е повече от разкошна. Помежду си те се комбинират идеално, но освен това могат да се носят и единично като изчистен моно-грим. Качествено Warm Memories също оставя добро впечатление. Разпрашването на сенките е минимално, а пигментът им много добър. Препоръчвам металическият цвят (най-светлият в палитрата) да се нанася с навлажнен апликатор за допълнителна интензивност, но дори и нанесен със сух апликатор носи достатъчно красота в себе си.



354 Warm Memories



Преминавам към продукта, който предизвика най-голям отзив в Интернет, а именно пудрата Eclat du Desert*.

Eclat du Desert е лимитиран продукт и съдържа 11 гр. продукт.

Когато гледах клипчета в YouTube за тази колекция, именно за пудрата чух масово лоши отзиви, които основно се изразяваха в две неща: прашливост и пигмент.

Ето и моето мнение. Ако очаквате, че с купуването на този продукт ще получите хайлайтър, то ще Ви разочаровам. Не, това не е хайлайтър, а много естествена, озаряваща пудра. Ако търсите обаче т. нар. "Glow From Within", то Eclat du Desert ще Ви хареса, защото предлага точно това. Леко, естествено озаряване, което по никакъв начин не се асоциира с "грим", а с грижа и здрава кожа.

Пудрата наистина е от по-прашливите, като интересното е, че най-осезаемо се разпрашва при допир с пръст, докато при допир с четка разпрашването е много по-малко.





Продължавам със стика Baume Essentiel* в цвят Golden Light. Миналата година за първи път бяха лансирани тези стикове, като тогава включваха два цвята (ревю за тях може да видите ТУК). Тази година Chanel прибавят към серията нов, по-тъмен цвят.

Тези стикове се водят многофункционални и може да ги използвате както въображението Ви позволява. Даряват кожата с естествен, мокър блясък.

Лично аз мога да използвам Golden Light най-вече като сенки за очи. За хайлайтър цветът ми е прекалено тъмен. Пробвах да го пробвам и като бронзър, но предвид комбинираната ми кожа, се оказа неподходящо.

Ако Вашата кожа има повече тен, то стикът би седял чудесно върху очи, скули, дори и върху кожата на тялото.

Golden Light



Следва червилото 132 Endless от НАЙ-любимата ми серия Chanel Rouge Allure Velvet Extreme. Говорила съм мноого пъти за тази серия и няма да ми писне да повтавям, че за мен е абсолютен фаворит не само от асортимента на Chanel, но и като цяло в света на червилата. Красив, матов завършек, наситен и плътен цвят, дълготрайност и комфорт - с това се хакартеризира серията.

Конкретно цветът Endless е е прекрасно червено с керемидена нотка и седи перфектно на устните. Независимо дали го нося самостоятелно като единствен акцент в грима или в комбинация със сенките от палитрата Warm Memories, ефектът е отличен. Препоръчвам Ви от сърце да го тествате!

132 Endless



Следващият продукт, който ще Ви представа, е моливът Stylo Ombre et Contour* в цвят 36 Contour Mauve. Също любим за мен продукт.

Моливът е по-скоро мулти-фунционален, като може да го използвате върху очите, скулите, дори и устните. Аз го използвам основно като сенки за очи. Нанасям върху клепача, съвсем леко преливам и за по-малко от 2 минути получавам идеален резултат. Това е съвършеният продукт за дните, в които нямате време, а е необходимо да имате някакъв цвят върху лицето си.


36 Contour Mauve
Следват лаковете Daydream* и Mirage*. Много пъти съм казвала, че харесвам лаковете на Chanel и при мен трайността е повече от отлична. При тези двата трайността е също впечатляваща, като остават перфектни върху ноктите ми повече от седмица. Препоръчвам да нанасяте лаковете на два слоя.

И двата цвята са страхотни за пролетния сезон, но лично аз съм влюбена в Daydream, който се оказа перфектният цвят за ежедневието ми и почти всяка седмица съм лакирана именно с него. Тотален фаворит!


735 Daydream

739 Mirage


Нов и изключително интересен продукт в колекцията, са течните сенки Ombre Premiere Laque. Те се предлагат в 5 цвята, като в този пост ще Ви покажа 4 от тях - Rising Sun*, Quartz Rose, Desert Wind и Vastness. Всеки цвят съдържа 6 мл. продукт, а опаковката наподобява тази на течните червила на Chanel.

Това ново попълнение в асортимента на марката за мен е успешно! Цветовете са интересни, като пигментът е по-скоро добър, като може и да се наслои. Сенките са с металически ефект и съдържат много миниатюрни блясъчета.

След като се нанесат върху клепача, цветовете засъхват много бързо! След като засъхнат, остават на клепача цял ден, като не се разтичат, събират или изтриват. Слагате ги и забравяте да мислите повече за тях, като може да сте сигурни, че цветовете ще се запазят докато не ги махнете!

"Суочовете" на цветовете не ми се получиха особено добри и както винаги бих Ви препоръчала да разгледате колекцията в някой магазин, за да може реално да видите кой продукт какво представлява.


24 Rising Sun

26 Quartz Rose

32 Vastness

28 Desert Wind


За мен тази колекция на Chanel е една от най-хубавите в последните години. Предвид това, че повечето от продуктите са изчерпани в много от световните магазини, явно не само аз съм на това мнение. Затова Ви препоръчвам ако сте си харесали нещо от колекцията, да действате бързо :)



* Продуктите, отбелязани със *, са ми предоставени от Chanel. Постът съдържа изцяло лично мнение и впечатления.



Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up