Моята грижа за кожата на лицето: Ежедневно почистване




В следващите няколко публикации ще Ви представя продуктите, които използвам за грижа за кожата на лицето.




Нищо не е по-важно за мен от доброто почистване на лице. Независимо дали съм или не съм носила грим. Няма абсолютно никакъв начин да си легна с грим, независимо колко съм уморена и кое време е. Дисциплината ми тук е непоклатима :) За протокола - кожата ми е комбинирана - силна секреция на челото, нормална на бузите, суха брадичка и зона около устните.

Точно с почистващите продукти експериментирам най-много. Все търся нещо ново, нещо по-добро. Полагам специални грижи за кожата на лицето си над 10 години и за това време съм изпробвала много и различни неща и изискванията са ми големи. Скромно, а? ;)

Моят ежедневен почистващ ритуал е много просто и е следният:
Сутрин използвам пяна/гел и тоник/лосион/емулсия. Вечер, ако не съм се гримирала продуктите са същите. Ако съм носила грим включвам към останалите продукти домашен лосион за почистване на лицето и двуфазен лосион за почистване на очите.


Гелът, който използвам в момента е на Estée Lauder - Perfectly Clean. Изключително приятен продукт. Не опъва кожата, почиства добре и като бонус има малки ексфолиращи частици, а аз мнооого обичам да ексфолирам :) Води се, че е подходящ за всякакъв тип кожа, особено за мазна. Аз не усещам опъване на кожата при употребата му, но определено не мисля, че на сухата кожа ще влияе добре.

Използвам два тоника. Единият е на Estée Lauder - Perfectly Clean. Честно казано го взех, защото обичам да използвам серии :) Истината е, че тоникът не е достатъчно силен за моята кожа и определено не ми е любим продукт. Води се подходящ за всякакъв тип кожа.

Другият тоник е на любимата ми марка Lancôme. Tonique Éclat Clarifying Exfoliating Toner се води продукт, подходяща за нормална към комбинирана кожа, който спомага за отстраняването на мъртвите клетки. Определено е по-силен като действие от Estée Lauder.



Когато имам грим по лицето си винаги използвам допълнителни продукти. Не махам грим с гел или пяна за лице, не махам спирала с вода :) 

Двуфазният лосион на Mixa купувам сигурно за 3-ти или 4-ти път. Изключително доволна съм от него. Не мога да го нарека икономичен, но аз нося много грим, та е нормално за мен да свършва сравнително бързо. Харесвам двуфазните лосиони за махане на грим, просто с тях почиствам много по-бързо и лесно. Конкретно този на Mixa за мен е сравним с Bi-facil на Ланком, само че цената е много по-приемлива. Точно с един тампон и без търкане свалям сенки, очна линия и вежди :D Откакто използвам базата за мигли на Диор, свалям спиралата малко по-трудно, та няма как да Ви излъжа, че сваля лесно и МОЯТА спирала. За нея си е нужен допълнителен тампон. Лосиончето не дразни очите ми, но аз принципно нямам чувствително очи.

Мицеларната вода на Л'Ореал е продукт, който взех от чисто любопитство. Не я харесвам, не чисти нищо от моето лице и е продукт, който няма да повторя.

В шишенцето на Avéne е домашният ми лосион за премахване на грим. За него научих от една добра фея (Жаки :* Блогът й може да видите тук) Лосионът съдържа вода, бебешко олио и бебешки шампоан. По съвет на Жаки не го използвам с тамучни тампони, а с бебешки мокри кърпички. Благодарение на този лосион вече не е нужно да използвам 10 тампона и половин литър тоалетно мляко :) за да махна фдт-а Double Wear на Estée Lauder. Достатъчно са ми точно 2 кърпички и вече няма и следа от това чудо на чудесата DW. Изключително добра рецепта, много бюджетна и икономична, а и пести много време в банята. Не мисля, че някога бих се върнала към тоалетното мляко.

Когато съм носила грим, почиствам лицето си в следната последователност: първо с домашния лосион премахвам фдт, пудра, руж, хайлайтър. След това с двуфазен продукт премахвам грима от очите.После минавам с тампон с мицеларна вода. Измивам лицето си с гел/пяна и накрая минавам с тоник. Знам, че звучи дълго, но всъщност не отнема толкова много време, а и както вече споменах - за мен почситването е изключително важно.

А Вие какви продукти използвате за почистване на лицето?



12 коментара

  1. Ел, ще се радвам да дадеш отзиви за ексфолианта на Клиник :)
    Моето почистване е абсолютно същото, само дето не ползвам домашния лосион вече. За мен установих, че тоалетното мляко е по-добър вариант :) Вече изпробвах доста варианти и това на Микса за сега ми допада най-много.
    Намислила съм и аз скоро да пусна публикация с продуктите ми за почистване на лице :) Тези статии винаги са интересни, защото включват разнообразни продукти при всеки и така се събират много впечатления :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, ексфолианта на Клиник ми е много любим продукт. Писала съм за него тук - http://www.eatlovemakeup.com/2013/05/clinique-exfoliating-scrub.html . На Микса съм решила да пробвам и мицеларната вода, но наистина - към тоалетното мляко няма да се върна :)

      Изтриване
  2. Моите съпки,когато не съм гримирана са мицеларна вода или двуфазен тоник,измиване с гел,обтриване с розова вода и тоник,когато съм гримирана откакто ползвам балсама/олио на Клиник не ми трябва нищо друго,спестявам тампони,тоници и гелове,а в същото време кожата е чиста и свежа. След него евентуално минавам с термална вода. Пробвала ли си някой от разгримирващите олиота?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Олио не съм пробвала. Взех си едно корейско, но даже не съм го и пробвала :) Трябва да видя има ли тестери на Клиник. Благодаря за идеята :)

      Изтриване
    2. Исках да те питам от отдавна и все забравям. Сподели отзиви моля за Визионер :)

      Изтриване
  3. Може ли пропорциите за домашния лосион? Аз също съм с DW и го свалям с Пърфектли клийн, но с удоволствие бих експериментирала :) Каква е марката бебешка козметика и шампоана не изисква ли задължително отмиване? Мерси :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пропорциите са следните: шише се пълни със 70% вода и се допълва с бебешко олио и шампоан. Аз слагам повече олио. Използвам бебешките продукти на Нивеа, но би трябвало с всички видове да става. Аз винаги измивам лицето и с пяна след това.

      Изтриване
  4. Много ми хареса статията! Досега не бях използвала Mixa, но сега ще потърся този лосион. Когато съм гримирана си почиствам грима с Avon 3 in 1 и после минавам с мицеларна вода. Когато не съм - гел/мицеларна вода. И най-накрая розова вода и крем. И аз бих се радвала да споделиш за този домашен лосион. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това лосионче на Микса си е направо чудотворно :)

      Изтриване
  5. Много хубава публикация. И аз без да почистя грима от лицето не лягам, колкото и да съм изморена. Почиствам очите с двуфазен дегримьор, понеже за мен са най- доброто средство за бързо и лесно махане на спирана, моливи и т.н. и след това с мицеларна вода на Микса и накрая с гел измивам всичко и ако се наложи активния лосион на Биотрейд. Сутринта пак гел и серум+крем. Само да спомена напоследък към м. вода на Микса добавям и няколко капки бадемово олио за бързо махане на грима от очите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мицералната вода на Микса как се справя с махането на спиралата? Аз в момента ползвам 2-ра или 3-та опаковка от двуфазния дегримьор, но ми идва мазен и ми разваля повърхността на лещите :( За това искам нещо не толкова мазно, но пак да почиства добре. От розовата м.вода на Биодерма съм супер разочарована и покрай нея, спрях дори да поглеждам подобен род продукти.

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up