Chanel Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base


Chanel Le Blanc de Chanel
Chanel Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base
Обичам гримът ми да бъде свеж и непокътнат през целия ден. Не нося грим-продукти със себе си (освен продуктите за устни), така че не подновявам през деня и не пудря допълнително. Затова и основата, върху която полагам грима, трябва да бъде устойчива и да мога да разчитам, че в края на деня гримът ми ще е максимално запазен.

Предполагам знаете, че за мен база номер 1 за очи е NYX HD Eyeshadow Base. База за грима на лицето обаче се избира много по-трудно. Ако при базата за очи има три основни изисквания: да не дразни очите, да увеличава интензивността на цветовете и да не събира сенките в сгъвката на клепачите, то при базата за лице изискванията са хем повече, хем и по-специфични.


Моите лични изисквания са следните:
  • да има видим ефект от нея (особено важно когато ползвам плътен фдт като Double Wear на Estée Lauder. Все пак какъв е смисълът да се мажа с нещо, което след нанасянето на фдт все едно не съществува);
  • да е без аромат или с ненатрапчив такъв;
  • да не предизвиква кожни раздразнения;
  • да не стимулира появата на пъпки;
  • да подпомага нанасянето на фон дьо тен;
  • да удължава трайността на грима;
  • да не е със силно силиконово усещане.

Chanel Le Blanc de Chanel

На Chanel Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base се спрях, след като в няколко поредни клипчета Nikkie използва базата и я препоръча. Фен съм й и й имам много голямо доверие относно избора на продукти.

Chanel Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base се предлага от около месец и на българския пазар. Базата се води реформулирана версия на Le Blanc de Chanel Sheer Illuminating Base (съставът и на двете бази е еднакъв). Не съм имала старата база и не мога да кажа дали има разликата във формулите им. На външен вид са напълно идентични, но новата версия е с помпичка.

Chanel Le Blanc de Chanel
Chanel Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base
Опаковката на Chanel Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base е красива и изчистена. Матирано шише от стъкло с черна капачка и класическото лого на Шанел. Опаковката съдържа 30 мл. продукт. Цената й е 84 лв. и може да я намерите в магазини Sephora, Pretty Shop, Prestige и Леро.

Chanel Le Blanc de Chanel

Много скоро след като започнах да използвам Chanel Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base, тя се превърна в любимата ми база за грим, тъй като покрива в голяма степен всичките ми критерии.

Като за начало - ефектът на базата определено се забелязва и след нанасянето на последващия грим. Цялостната визия е някак озарена, прекаленият пудрен ефект е намален.

Ароматът на Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base е типичният за хидратиращата серия продукти на марката. Не мога да го опиша, никога не съм била добра в описанието на аромати. Не усещам аромата на рози, който Шанел толкова много обича, а това за мен е голям плюс :) Ароматът първоначално е сравнително силен, но след като се нанасе на лицето вече не се усеща.

Базата по никакъв начин не повлия отрицателно на кожата ми. Не съм имала никакви кожни раздразнения, нито поява на пъпки. Няма и никакво чувство за изсушаване на кожата.

Консистенцията на Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base е нещо средно между крем за лице и серум. По-малко от една помпа е достатъчна за цялото лице. Разнася се лесно и попива бързо в кожата. Когато се нанесе кожата изглежда озарена, без да е мазна и без да има блестящи частици. Просто ефект "здрава кожа". Нанесена на лицето, базата леко изсветлява тена на лицето. Считам това за плюс, но ако Вие имате тен, това може и да не Ви хареса.

Базата спомага за по-лесното нанасяне на фон дьо тен-а. Трайността на нанесения грим също се увеличава. Е, не мога да кажа, че разликата е фрапантна, тъй като аз така или иначе правя издръжлив грим, но разлика в трайността все пак има.

Усещането от Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base върху лицето е като на луксозен крем с лека тектура, който подобрява повърхността на кожата.

Chanel Le Blanc de Chanel

А един от най-големите плюсове за мен е това, че базата е страхотен продукт и за самостоятелно носене. В дните, когато кожата ми е в сравнително добро състояние (разбирайте без очеизвадни червени пъпки), мога да нанеса само крем и отгоре помпа от Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base и ефектът е блестяща, "гола" кожа. 

Една голяма особеност на базата е, че има невероятната способност да озарява дори и комбинирана и мазна кожа. "Озарява" и точка. Без да омазнява, без да тежи, без да изглежда прекалено. Точното количество "светлина". Наистина необикновен продукт!

Chanel Le Blanc de Chanel
Състав
Ако си търсите нова база за лице, то непременно Ви препоръчам да изпробвате тази. Минете през някой магазин, където предлагат марката и поискайте тестер, за да прецените дали ще допадне и на Вас.

Ще ми е интересно да споделите кои са Вашите любими бази за лице и намирате ли като цяло този тип продукти за необходими.

* Цветът на базата е бял. На снимките шишето изглежда кремаво заради ефектите, които ползвах по време на снимките. Реших, че така или иначе реалните цветове за това ревю не са от особено значение и затова не е проблем да използвам някои от ефектите, които фотоапаратът предлага. Надявам се, че нямате нищо против :)




12 коментара

  1. Страхотно ревю,Стеф :) А изчакваш ли да попие съвсем базата преди да нанесеш DW?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) Базата попива наистина много бързо. Не се налага да чакам излишно. Докато взема четката и смеся фдт-а и вече кожата е готова за нанасянето :)

      Изтриване
  2. Благодаря за страхотното ревю!А прикрива ли пори и бръчици?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки път пиша ли, пиша и си мисля, че всичко съм написала и всеки път забравям по нещо :) Порите ги прикрива леко, не чак колкото базите със силно силиконово усещане. За бръчките не мога да кажа нищо, защото за сега имам само около очите, а там слагам единствено крем.

      Изтриване
  3. Чудесно ревю, аз използвам тази на Couleur Caramel и една на Clarins :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За Clarins съм чела и слушала много, но за Couleur Caramel не бях и чувала. Моля те, сподели малко повече :)

      Изтриване
  4. Как се прави издръжлив грим, ще споделиш ли трикове, ако не са тайна? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, не с трикове, а с много издръжливи продукти. Фон дьо тен-а на Estée Lauder Double Wear запечатва всичко. Издържа много и на мазна кожа, на високи темпетарури, на влага. А като върху него се сложи руж, пудра, хайлайтър - те не мърдат. Както се казва - всичко е бетон :)

      Изтриване
  5. Стана ми интересна базата чак след твоето ревю ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Отговори
    1. :) Непременно вземи тестер за проба. Не знам дали има фабрично направени, но нека отсипят. Цената си е висока и си трябват проби. Но наистина - за мен базата е страхотна <3

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up