Chanel Les 4 Ombres Multi-Effect Quadra Eyeshadow Tissé Vénitien



Продължавам серията с ревюта на сенки. Наистина, знам, че е скучно и еднообразно, но... Всъщност не знам какво да кажа в своя защита :) Може би просто това са най-лесните за правене постове...

Както и да е. Темата на днешната публикация е палитрата на Шанел Les 4 Ombres в цвят Tissé Vénitien.


Мина доста време, откакто Шанел лансираха тези нови палитри. Нови, защото са с променена и разбира се, подобрена формула. Какви са обещанията за новата формула (по спомен) - по-силен пигмент на цветовете, по-добра издръжливост, по-мека и лесна за работа формула. 

Палитрата си взех още в деня, в който беше заредена в магазини Сефора. От промо-снимките бях харесала две други цветови комбинации, но при пробата в магазина се спрях на Tissé Vénitien. Всъщност точно тя и в последствие стана най-продаваната палитра от серията в световен мащаб и почти постоянно е с изчерпана наличност.

Tissé Vénitien е с класическата за Шанел опаковка - черна пластмасова кутия, с логото на фирмата на капака. Кутията съдържа общо 2 грама сенки, 2 апликатора за сенки и огледалце. Разбира се, не липсва и типичният за Шанел черен велурен калъф. Цената на палитрата, отново по спомен, е 100 лв.

Перманентната серия Chanel Les 4 Ombres се предлага в следните цветове:
  • Tissé Camelia;
  • Tissé Vendome;
  • Tissé Rivoli;
  • Tissé Riviera;
  • Tissé Vénitien;
  • Tissé Gabrielle;
  • Tissé Cambon;
  • Tissé Mademoiselle.

Tissé Vénitien съдържа изцяло блестящи цветове. Това, лично за мен, е най-големият минус на тази палитра. Когато човек купи някаква палитра, независимо от марката, се предполага, че трябва да може да направи пълен грим само с нея. Е, от Шанел и Диор е хубаво да разберат, че няма как да се направи пълен грим само с блестящо-металическо-брокатени сенки. Уточнявам - говоря за пълен грим на очите, а не просто за нанасяне на цвят на клепача. Надявам се разликата е ясна.

Другият минус, отново субективен, е наличието на този странен розов цвят. Първо, ами розов е :) И то не от розовото, което отива на зелено. Колкото и пъти да се пробвам да го включа в грима, просто не се получава. Не отива на мен, не отива и на останалите цветове в палитрата. Второ - това е и цветът с най-ниска пигментираност в цялата палитра (всъщност във всяка разновидност на Les 4 Ombres има по един цвят, който е слабо звено). Този цвят, по мнение, е напълно излишен. Вместо него щеше да е много по-хубаво да има едно красиво, наситено, матово зелено или кафяво.

До тук с минусите. Всичко останало в палитрата е на ниво. Обещанията, които бяха дадени чрез прес-съобщенията на марката са спазени до едно. Les 4 Ombres наистина са лесни за работа, цветовете се преливат като детска игра, наситени са и много издръжливи. Разпрашване има, но е минимално.

Сенките могат да се нанасят и с мокър апликатор за по-наситен цвят и по-силен металически ефект. Не съм ги пробвала по този начин. Всъщност нищо, освен пигменти не нанасям с мокър апликатор. Не знам защо, имам някакъв страх и усещането, че сенките ще се "запечатат" и ще получат неприятен "филм" на повърхността си.




Интересно ми е да споделите какво е Вашето мнение относно комбинацията блясък с мат и въобще какъв финиш предпочитате да са сенките, които използвате.




5 коментара

  1. Много красиви цветове :) аз лично предпочитам бляскави сенки пред матови, но си права, че е необходимо да присъстват и двата цвята за по-добър макияж. А, една професионална гримиьорка ме светна, че за фотосесия най-добре се отличават очите с матови сенки, блестящите изобщо не личат. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам дали личат, но и блясъкът акцентира върху недостатъците по кожата. Аз съм си фен на комбинацията блясък + мат <3

      Изтриване
  2. Розовото на мен лично ми хареса много. Стои ми нюд и за основа е добро. Отделно го смесвам и със сребристото и се получава интересен цвят. Като правя цялостен грим слагам от розовото и тъмното , като най- тъмния цвят го правя очна линия с мокра четка или опушвам в в края на окото . Честно казано получавам само комплименти като правя грим с тази палитра. Обаче си иска база под сенките , да ме прощават Шанел.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще пробвам да смеся розовото. При мен просто не седи добре, не ми отива на кожата и това е :/

      Изтриване
    2. Пиши като пробваш как е. С моята кожа се слива, с топъл под тон съм ама розовото ми стои по- студено сякаш в самата палитра .

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up