Makeup Geek Eyeshadows - ревю и снимки


Makeup Geek Eyeshadow
Makeup Geek Eyeshadow
Като всеки почитател на гримовото изкуство, аз също гледам безкрайно много клипчета в You Tube. Много от любимите ми гримьори там говорят с голяма любов за сенките на Makeup Geek. Дълго време отлагах поръчка от сайта на фирмата, но преди около месец-два най-накрая направих такава и днес ще Ви разкажа за нея.


Makeup Geek Eyeshadow

Първо малко "суха" информация:
Продуктите на Makeup Geek може да поръчате от официалния им сайт http://www.makeupgeek.com Фирмата предлага сенки, пигменти, ружове, очни линии, четки за грим собствено производство. Сенките се предлагат само като рефили. Цената на един рефил е $5,99. Всеки рефил е с обем 1,8 грама.

Цената на доставката зависи от количеството/обема на поръчаните продукти и се калкулира при завършването на поръчката (фирмата доставя директно до Бъгария). Продуктите пристигат много добре опаковани. Трябва някой много да се постарае с томоза над пакета, за да може да нарани продуктите вътре. За моята поръчка, състоящата се от 1 четка за лице и 18 рефила сенки, стойността на доставката беше около 12 долара. Ако ще правите поръчка към сайта, имайте предвид, че на колета ще бъде написана реалната стойност на поръчката. Тоест, вероятността да имате известие от Митница е много голяма.

Сенките реших да подредя в празна палитра от МАК. Палитрата взех от магазина на МАК в София, като я оставих без решетката ("гнездата" за сенки). Ако се ползва решетка могат да се съберат 15 броя рефили, а без нея повече (рефилите на Makeup Geek са със същата големина като рефилите на МАК, така че могат да се ползват същите палитри. Това важи и за ружовете на марката). Изненадах се, че рефилите на Makeup Geek не залепнаха за дъното на палитрата. Затова се наложи да слагам допълнително магнити на рефилите, за да могат да се застопорят върху палитрата.

А сега впечатленията:
Истината е, че очаквах още от първа проба качеството на сенките да ме зашемети. Е, това не стана. Не стана и от следващата и от по-следващата и т. н. Не ме разбирайте погрешно - сенките са добри, качеството им е добро, цената им е добра, но просто нещо не им достига, за да бъдат отлични. Не искам да казвам "Добри са като за цената си". Според мен продуктите трябва да са отлични, не "като за цената си", а въпреки нея. Ако трябва да ги сравня обаче със сенките ми на МАК - Makeup Geek са по-добрите. Пигментът им е по-добър, нанасянето им също. Знам колко фенове има МАК и знам, че няма да се съгласят с мен, но все пак това са моите лични усещания и впечатления :)

Някои от сенките на Makeup Geek се разпрашват леко, но наистина не е нищо дразнещо (забелязва се най-вече при матовите). При някои цветове се усеща някаква сухота в текстурата им (Sea Mist). Други са по-мазни (Drama Queen). 

Ако трябва да поставя оценка за качеството на сенките, то тя била 5. Липсва им нещо, нещо малко, но осезаемо. Все пак - цената им е добра, пигментът им е добър, разнообразието от цветове също. Ако Ви се експериментира, сенките на Makeup Geek са една добра опция.

















Makeup Geek Eyeshadows

Makeup Geek Eyeshadows

Makeup Geek Eyeshadows

Makeup Geek Eyeshadows




8 коментара

  1. Всички изглеждат страхотно! Prom Night ми допада най-много сякаш, определено е по-различен и същевременно универсален цвят. :)

    bbrillliantt.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат повече от перфектно според мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Интересно, моите рефили на MUG са си с магнитче и се залепват сами за дъното на Z-палитрата...Разбирам какво имаш предвид с чудесно качество, но не УАУ! чудо на чудесата. Аз имам повечето сенки, които и ти си взела..някои са ми по-любими от други. Shimma Shimma ми е сред любимите...Cocoa Bear много добре стои в сгъвката на окото. поне за мен, понеже е топъл. Moondust изобщо не ми стои, имам другия тоуп, Homecoming, който е топъл и ми харесва. Много бях инзенадана, че Sensuous ме разочарова, никак не ми седи впечатляващо. Poolside има нужда от лепкава база (NYX Milk), иначе стои на петна. На суотч се представя добре, но при нанасяна на клепача...друга работа. Ако някой ден решиш да поръчаш повече сенки, бих препоръчала Pixie Dust, Envy, Cosmopolitan и Bada Bing.

    Ако трябва да съм честна, напоследък прахообразни сенки на малки инди браднове ме впечатляват много повече от които е да е било пресовани сенки.

    Много ми е интересно какво ще създадеш със сенките на MUG :) Пожелавам ти да ги ползваш с удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  4. Интересува ме коментарът ти конкретно за PoolSide, защото ми е в списъка с желания и мисля да си го взема идните дни.
    Ако съм съвсем откровена, бих казала, че сенките на MUG не могат да ме впечатлят по никакъв начин на фона на INGLOT например. Ще си взема една-две, колкото да ги изпробвам, но останалото ще бъдат пигменти и ружове.
    Страхотен пост! Радвам се, че го прочетох след дълго чакане :D
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина страхотен пост :) много интересни и красиви цветове :) особено Twilight

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотен пост, както винаги обективен и много полезен! Хиляди благодарности, очаквах го с нетърпение! <3

    ОтговорИзтриване
  7. Ел, ако можеш да ги сравниш с друга марка, коя би била тя? Питам конкретно например за Urban Decay, палитрите Naked или пък която и да е друга, дори и по-евтина марка... Аз също отдавна обмислям да правя поръчка, но все се спирам. Поста както винаги е полезен, обективен и пълен със снимки :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна пигментация на сенките, предполагам че ако вземеш само 3 сенки от сайта няма да ги задържат на митницата :)
    И както напоследък ми става навик ( и пак не съм разбрала) колко струва палитрата на МАC? Преди време ги бях питала, но ми казаха, че не предлагат такива...

    ОтговорИзтриване

Blog Design by Eat Love Make up