Chanel Lumières Facettes Quadrille 537 ( Chanel Notes de Printemps Collection Spring 2014 )


Chanel Lumières Facettes Quadrille 537
Chanel Lumières Facettes Quadrille 537

Днес дойде ред да Ви представя новата палитра с четири цвята сенки от пролетната колекция на Шанел. Колекцията е вече налична в оторизираните да работят с марката магазини (дори има голяма вероятност повечето неща да са разпродадени).



Chanel Lumières Facettes Quadrille 537
Chanel Lumières Facettes Quadrille 537

Тази палитра също е продукт, който харесах от първата промо-снимка. Щом разбрах, че колекцията е заредена, веднага тръгнах към магазина :) Знаете, сърце юнашко не трае ;)

Chanel Lumières Facettes Quadrille 537
Chanel Lumières Facettes Quadrille 537

Опаковката е класическата черна кутия, характерна за Шанел, с прекрасното им лого върху капачето (това е може би най-любимото ми лого <3 ) Самата кутия е от качествена черна пластмаса. Както традицията повелява - получавате и черен кадифен калъф, в който да съхранявате палитрата. Сенките са общо 6,8 гр.

Chanel Lumières Facettes Quadrille 537
Chanel Lumières Facettes Quadrille 537

Освен това в добавка има и два апликатора - един класически със заоблен връх, както и един с остър връх, с които при нужда може да освежавате грима си през деня.

Chanel Lumières Facettes Quadrille 537
Chanel Lumières Facettes Quadrille 537
Като фен на по-драматичния грим бях малко скептична относно пигментираността на тази палитра. Принципно неписано правило е, че повечето сенки на т. нар. "high-end" марки са по-слабо пигментирани, за да може гримът да е нежен, незабележим и не на последно място - да се работи по-лесно с продукта :)

При пробата на палитрата в магазина установих, че двата тъмни цвята (на снимката горе - пърият от ляво на горния ред и първия от дясно на втория ред) са изключително пигментирани. Осталите два цвята ми се сториха по-нежни, но реших, че просто ще ги напластявам повече.

В процеса на ползване обаче се оказа, че първите ми впечатления не са били напълно вярни. Бледият, златен цвят на проба с ръка не може да бъде преценен реално (както и на снимките тук не успях да уловя цвета). В действителност цветът е наситен и достатъчно пигментиран, за да бъде забележим. Както нанесен за хайлайт във вътрешния ъгъл на окото и под веждата, така и нанесен на целия клепач за свежест. Розовият цвят (не се бъркайте от промо-снимките, цветът си е розов, не коралов) е с добра интензивност, като може да се напластява за още по-силен ефект. Освен това пробвах "трика", който научих от Shiseido Color Bar (ревю на тази прекрасна палитра може да видите ТУК). Тоест върху розовия цвят нанесох от златния, като по този начин омекотих цвета и се получи нежно розово с блестящи частици. А пък двата по-тъмни цвята при употреба се оказаха също толкова наситени, колкото и при проба :)

Chanel Lumières Facettes Quadrille 537

Chanel Lumières Facettes Quadrille 537

С палитрата се работи много лесно. Освен, че цветовете се съчетават лесно, може да се постигне както нежен, ненатрапчив офис-грим, така и по-типичният за моите предпочитания драматичен. Сенките се преливат много лесно. Наистина не е нужно да имаш кой знае какъв опит в гримирането, за да получиш красив резултат. Разпрашват се, но малко и не дразнещо.

Финишът на сенките е сатенен. Всеки от цветовете съдържа фини шимър частици, които трудно се забелязват, но освежават цялостната визия. Най-блестящ от всички цветове е златният.




Определено за мен Chanel Lumières Facettes In Quadrille 537 е изненадата на пролетните колекции. Да, знаех, че я искам и че ще я харесам, но не предполагах, че чак толкова много ще ми допадне. Очаквам с нетърпение и новите, реформулирани четворки сенки на Шанел, които до месец-два трябва да излезнат на пазара.

От пролетната колекция на Шанел очаквайте още ревю на лаковете Tapage и Charivari, както и на прекрасното червило Rouge Allure Melodieuse.






2 коментара

  1. Харесвами тази палитра, цветовете ми изглеждат много носими. Често пропускам гримове точно от пролетните колекции, защото ги правят по-бонбонести или твърде светли, което за мен не е ОК. Това бижу си отбелязвам да го погледна на живо задължително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е много носима палитрата и различна от това, което се е предлагало до сега. Заслужава си да се погледне :)

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up